Portrettekenen

 
Datum
9 feb 2015 t/m 13 feb 2015

Categorie


INSCHRIJVING GESLOTEN. 

DE EERSTVOLGENDE CURSUS PORTRETTEKENEN VINDT PLAATS VAN 19 T/M 23 OKTOBER. LEES VERDER

peter_portrettekenen

Portret, gemaakt door cursist van Peter

Deze intensieve workshop is niet alleen bedoeld voor beginners, mensen die denken dat ze niet kunnen tekenen, maar ook voor mensen die hun kennis willen opfrissen. We gaan alleen maar tekenen, tekenen en nog eens tekenen.

Het gebouw op de hoek van de straat begon als een tekening door de architect. De auto waarin je rijdt is als een krabbel op een stukje papier begonnen. Het kopje waaruit je drinkt is door zijn ontwerper eerst geschetst. De hartchirurg maakt notities in de vorm van een tekening om zich voor te bereiden. Je kunt het zo gek nog niet bedenken maar tekenen staat aan de basis van bijna alles. Tekenen is leren kijken. Het leert ons begrijpen waarom we dingen mooi vinden. Het leert je (opnieuw) je ogen te openen voor al het moois om ons heen.

Via een doordachte lesopbouw raak je vertrouwd met de basisvaardigheden en de tekenmaterialen. Er wordt gewerkt met én zonder model, met het portret als onderwerp. Verschillende beeldende aspecten zullen de revue passeren, aangevuld met voorbeelden uit de kunst. De nadruk ligt op de techniek vanuit de traditie.We beginnen op 0 en eindigen op 100.

De docent

Peter Eurlings

Peter Eurlings zelfportret

Peter Eurlings werkt al jaren als docent in beeldende cursussen bij verschillende organisaties. Ook werkt hij als museumdocent bij de Hermitage, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rembrandthuis. Daarnaast maakt hij ook eigen werk.

Kijk voor meer informatie op zijn website.

Niveau

Open voor beginners en gevorderden.

Praktische informatie

  • Deze vijfdaagse cursus kost € 365,-  incl. btw. Daarnaast brengen wij een meerprijs in rekening € 30,- voor het gebruik van materialen. De totale cursusprijs komt uit op € 395,- incl btw en materialen.
  • Cursustijden: van 10.00 tot 15.30 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (inclusief lunch) en van 10.00 tot 12.30 uur op woensdag
  • Cursuslocatie: Amsterdam
  • Maximum aantal deelnemers: 14